Sera epävirallisten laskelmien mukaan hopeafinaaliin!

24.1.2016

Noviisien ja Debytanttien toinen valintakilpailu luisteltiin 23. - 24.1. Rovaniemellä. Noviiseissa Roosa Kangaskokko oli 20. ja Venla Hautaniemi 26. Debytanteissa Sera Kuronen sijoittui 13. ja lunasti epävirallisten laskelmien mukaan hopeafinaalipaikan. Aava Kangas paransi edellisen valinnan tulostaan lähes kymmenellä pisteellä sijoittuen sijalle 28.

Taitoluistelun kansallisissa sarjoissa Seniorit, Juniorit, Noviisit ja Debytantit luistellaan kaksi valtakunnallista valintakilpailua, joiden perusteella luistelijat valitaan loppukilpailuihin.  Kansallisissa sarjoissa luistelijoita on reilu 400 ja SM-sarjoissa vajaa 200.  Näiden lisäksi taitoluistelua voi kilpatasolla harrastaa alue-ja taitajat -sarjoissa. 

Kilpailijamäärät kaudella 2015-2016 (mukana myös SM-sarjat)
Sarjatytöt/naisetpojat/miehet
Debytantit1114
Noviisit1333
Juniorit1234
Seniorit26-
SM-Noviisit1064
SM-juniorit552
SM-seniorit198

 

Sarjat on jaettu kilpailijoiden määrän mukaan 1-3 lohkoon ja kustakin lohkosta pääsee kaksi tai kolme parasta kummastakin valintakilpailusta loppukilpailuun.  Lisäksi molemmista valinnoista seuraavat kolme pisteissä parasta (kaikki lohkot yhdistettynä) lunastaa loppukilpailupaikan.  Hopeafinaalipaikat jaetaan samalla periaatteella.  Loppukilpailuun pääsee 24 luistelijaa, paitsi Senioreissa 12.  Hopeafinaaliin pääsee seuraavat 24 parasta luistelijaa, paitsi junioreissa 18.  Senioreissa ei luistella hopeafinaalia. 

 

Seinäjoen Taitoluistelijoiden yksinluistelijoiden kausi on ollut menestyksekäs, kun sitä mitataan loppukilpailupaikan lunastaneiden määrällä.  Rosetta Ojala sijoittui ensimmäisessä Noviisien valinnassa kolmanneksi lunastaen loppukilpailupaikan.  Tiia Loppi luisteli junioreiden toisessa valinnassa ensimmäiseksi ja hänkin on loppukilpailussa.  Epävirallisten laskelmien mukaan Sera Kuronen on lunastanut hopeafinaalipaikan Debytanteissa ja kun mukaan lasketaan myös seuran kasvatti Viivi Koivumäki, joka on Senioreiden loppukilpailussa, ei voi olla kuin tyytyväinen!

 

Noviisen ja Debytanttien loppukilpailu ja hopeafinaali luistellaan 20.-21.2. Oulussa. Molemmissa sarjoissa luistellaan vapaaohjelma.

Junioreiden ja Senioreiden loppukilpailu ja hopeafinaali on 5.-6.3. Järvenpäässä.  Loppukilpailussa luistellaan sekä lyhyt- että vapaaohjelma, hopeafinaalissa vain vapaaohjelma. 

 

Onnea loppukilpailupaikan lunastaneille ja kiitos valmennustiimille!