Seuran talous

Seinäjoen Taitoluistelijat on yleishyödyllinen yhdistys, eli toiminta ei tavoittele voittoa. Toiminnan taloutta säätelevät yhdistyslaki sekä seuran säännöt. Ylijäämäinen toimintavuosi voi olla kuitenkin suunniteltu, jos tulossa on esimerkiksi suurempia hankkeita tai hankintoja lähivuosina. 


Seuran hallitus tekee vuosittain puheenjohtajan johdolla toimintasuunnitelman sekä seuran talousarvion, jossa määritellään tulevan kauden painopistealueet sekä tavoitteet. 

Seuralla on yhteinen talous, jota hoitaa seurasihteeri ja siitä vastaa seuran hallitus. Seuran toiminta- ja tilivuosi on 1.6.–31.5.

Seurassa toimivien joukkueiden tulee tehdä oma talousarvio, jotta joukkue voi varautua kaikkiin menoihinsa. Joukkueen taloutta hoitaa nimetty rahastonhoitaja ja siitä on vastuussa myös joukkueenjohtaja. 

Hallituksen tulee seurata seuran taloutta kuukausittain ja tehdä tarvittavat korjaavat toimenpiteet välittömästi.  

Seura on Suomen Taitoluisteluliiton jäsenseura.


Tulojen ja menojen muodostuminen

Seuran tulot koostuvat 

Harjoitusmaksuista, jäsenmaksuista, sponsorituloista sekä varainhankinnasta. 

Kulut muodostuvat

Henkilöstökuluista, jäämaksuista, toimistotilojen vuokrat (sisältää jäähallin neuvottelutilojen vuokrat myös), kirjanpito, sekä muut kiinteät toimiston kulut . 


Toiminnan hinnoittelu

Harjoitusmaksuissa käytämme kahta tapaa 1/krt viikossa harjoittelevilla ryhmillä on syys- ja kevätkausimaksu, muilla ryhmillä on elokuu-toukokuu kuukausilaskutus ja kesäkuukaudet laskutetaan toteutuneiden harjoitusten mukaan. 

Jäsenmaksu laskutetaan 1 kerran harjoitusmaksun yhteydessä. Kilpailumaksut laskutetaan toteutuneiden kilpailujen mukaan. Lisäksi joukkueet laskuttavat joukkuemaksuja. Kaikki maksut kiertävät seuran kautta.


Maksuja, lisenssejä ja vakuutuksia koskevat säännöt

Olemme laatineet maksu ohjeistuksen, joka sisältää maksuja, passeja ja vakuutuksia koskevia sääntöjä, joita seuran johtokunta arvioi säännöllisesti. Säännöt koskevat kaikkia seuran luistelijoita. Alle 18-vuotiaan luistelijan osalta sääntöjä sovelletaan luistelijan huoltajaan.

MAKSUJA LISENSSEJÄ JA VAKUUTUKSIA KOSKEVAT SÄÄNNÖT 1.0.pdf⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠


Talousohjesääntö

Ryhmille on laadittu varainhankinta- ja talousohje. Tämä ohje on laadittu noudattaen seuralle annettuja määritteitä ja velvoitteita. Tätä ohjetta laadittaessa olemme ottaneet huomioon seuraan kohdistuvat verovelvoitteet.

Ryhmien varainhankinta- ja talousohjeet_16.5.2021.pdf⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Ohjaajien, valmentajien ja toimihenkilöiden palkkausjärjestelmä

Seuran päävalmentaja, muodostelmalajin päävalmentaja, harrastekoordinaattori/valmentaja ja seuran sihteeri ovat kuukausipalkkaisia toistaiseksi olevassa työsuhteessa. Muut valmentajat sekä ohjaajat ovat kausityöntekijöitä tuntipalkkaisia.