Tanja Mikkilä

Olen keski- suomesta lähtöisin oleva muodostelmavalmentaja. Minulle tärkeitä asioita elämässä ovat perhe, ystävät, hyvinvointi ja luistelu. Valmentamisessa palkitsevinta on nähdä luistelijoiden ilo taitojen kehittymisestä ja yhteisten muistojen luominen. Olen suurimman osan luistelu-urastani luistellut muodostelman puolella. Lopetin luistelun Jyväskylässä SM-junioritasolla, jonka jälkeen tuntui luontevalta ja innostavalta siirtyä valmennuskuvioihin mukaan. Valmennuksen alkukaudet toimin apuvalmentajana SM -juniorijoukkueessa ja siitä vähitellen sain lisää vastuuta ja omia vastuuryhmiä- ja joukkueita. Olen valmentanut vuodesta 2003 oman opiskelun ja työn ohessa kunnes tulin valituksi 2014 Jyväskylässä muodostelman päävalmentajaksi. Nyt tieni on johtanut siihen, että vastuullani on Seinäjoen muodostelman päävalmentajan tehtävät. Vastuujoukkueeni ovat tällä kaudella energinen noviisjoukkue RiverFalls ja sisukas juniorijoukkue RiverPearls sekä taitavat seniori - ja aikuisjoukkueet RiverX ja  Riverettes .

Olen käynyt ammattivalmentaja, valmennuksen erikoisammattitutkintokoulutuksen ja muodostelmaluistelun 2 tason koulutuksen sekä useita täydennyskoulutuksia mm. jäätanssin perusteet, taitovalmennus, psyykkinen valmennus ja koreografia. Olen myös osallistunut ISU Global Coaches seminaariin Berliinissä 2014 ja ISU valmentajaseminaariin Vierumäellä 2017. 

Muodostelmaluistelussa hienointa on se, että siinä opitaan taitoja yhdessä niin jäällä kuin jääkenttien ulkopuolellakin. Joukkueista muodostuu kuin toinen perhe, joidenka kanssa koetaan suuria elämyksiä ja opettavia kokemuksia elämää varten.

Seinäjoen Taitoluisteluseuran muodostelmaluistelun valmennuksessa tärkeitä arvoja ovat vuorovaikutus, urheilijoiden oman ajattelun kehittäminen, urheilijoiden hyvinvointi, vahvuuksien korostaminen ja monipuolinen taitojen vahvistaminen. Muodostelman valmennustiimimme tavoitteena on olla kehittyvä, innostava ja helposti lähestyttävä. Pidämme myös tärkeänä toimivaa yhteistyötä vanhempien kanssa. Saamme olla kiitollisia joukkueidemme toimelijaista joukkueenjohtajista ja huoltseista sekä erittäin aktiivisista vanhemmista! 


Terkuin

Tanja