Kevennetyn harjoittelun kilparyhmät

Seinäjoen Taitoluistelijoissa toimii 2 kevytkilparyhmää. K3 Taitajat ryhmä on tarkoitettu nuoremmille kevyempää harjoittelua haluaville. Tässä ryhmässä voi halutessaan kilpailla esimerkiksi taitajissa.

 JX jäähdyttely ryhmä on suunnattu entisille kilpaluistelijoille. Tähän ryhmään siirrytään yleensä KA, K1- ja K2-ryhmistä. Nämä ryhmät palvelevat myös erinomaisesti, jos luistelijalla on jokin toinen päälaji.

Näissä ryhmissä kilpailemista ei edellytetä, mutta halutessaan ryhmän luistelijat voivat kilpailla taitotasolleen sopivassa sarjassa. Tällaisia kilpasarjoja voi olla vaikkapa esimerkiksi Tähtijuniorit, -seniorit tai taitajat.

Valmentajan suosituksesta myös 13-14 vuotta täyttäneet kansallisella tai tähtisarjoissa kilpailleet voivat harjoitella JX-ryhmässä.  Ryhmällä on harjoituksia 3 kertaa viikossa jäällä ja 1 kertaa oheinen sekä halutessaan harjoitusohjelmaan voi valita tanssin.

Ryhmässä harjoitellaan monipuolisesti kaikkia taitoluistelun elementtejä. Tavoitteena on pitää yllä jo saavutettuja taitoja sekä vauhdikas perusluistelu, hyvä terän ja kaaren käyttö sekä taitoluistelun peruselementit. Perusaskeleiden lisäksi harjoitellaan askeleita yhdistettynä toisiinsa ja eri käsi- ja vartalonliikkeisiin. Ryhmässä harjoitellaan kaksoishyppyjä sekä hyppy-yhdistelmiä ja -sarjoja. Luistelijat harjoittelevat monipuolisesti piruetteja ja niiden variaatioita niin yhden asennon pirueteissa kuin yhdistelmäpirueteissa. Harjoitteluun kuuluu myös yhdistelmäpiruetin sekä hyppypiruettien harjoittelu. Esittäminen ja itsensä ilmaisu on yhtenä painopisteenä harjoittelussa.