Lisenssit ja vakuutukset kuntoon

30.7.2006

Luistelijoiden ja heidän vanhempiensa on hyvä hoitaa luistelijoiden vakuutukset kuntoon ennen kauden alkua.

Kausi alkaa hyvin pian. Käytäntö on, että jokaiselle luistelijalle haetaan itselle sopiva lisenssi tai vakuutukseton kilpailulupa Suomen Taitoluluisteluliiton sivuilta (linkki sivuille). Seurat eivät vakuuta luistelutoimintaan osallistuvia.

Luistelukoululaisten vanhempien on hyvä varmistaa, että onko lapsella myös ohjatussa harrastustoiminnassa sattuvia tapaturmia korvaava vakuutus. Jos sellaista ei ole, liiton kautta on mahdollista hankkia luistelukouluvakuutus.

Kilpailuihin osallistuvat tarvitsevat vähintään kilpailuluvan (ei vakuutusta) tai sitten muun sopivan lisenssin. Huomatkaa, että ns. H-lisenssi kuuluu taitajille, mineille ja tinteille, muissa sarjoissa kilpailevien lisenssit määräytyvät iän mukaan.

Jokainen käy itse ostamassa lisenssin (A, B, C tai H) tai vakuutuksettoman kilpailuluvan netin kautta. Kotiin ei tule esitäytettyä lisenssikaavaketta kuten tuli toissa kaudella. Henkilöille, joilla on ollut kaudella 2005-2006 lisenssi/kilpailulupa, kannattaa hakea vanha lasku malliksi ja katsoa mitkä tiedot sinne on silloin syötetty – samat tiedot on syötettävä nytkin, jotta järjestelmä tunnistaa luistelijan. Jokaisella 2005-2006 kilpailulisenssin/luvan haltijalla on oma Sportti-id, jolla järjestelmä hänet tunnistaa.

Lisätietoja löydät Suomen Taitoluisteluliiton nettisivuilta. Seinäjoen Taitoluistelijat ry:n puolesta lisenssi- ja kilpailulupa-asioissa voit kysyä neuvoa Minna Rislakeukselta, gsm 045-1312167!Lisätietoja: http://www.stll.fi/lisenssit/