Koronaepidemia: ajankohtaista tietoa

4.10.2020

 • Harjoituksiin ja jäähallille saavutaan vain terveenä.
 • Muistakaa turvavälit ja välttäkää turhat lähikontaktit.
 • Pestään kädet jäähallille saavuttaessa ja myös pois lähtiessä. Aulassa on myös käsidesiä.
 • Jäähallille saavutaan ja poistutaan ripeästi; turhaa oleskelua hallilla, esimerkiksi pukutiloissa vältetään edelleen.
 • Suosittelemme vahvasti yli 15-vuotiaille maskin käyttöä, jos oleilette jäähallin tiloissa. THL:n kasvomaskisuositus on tällä hetkellä voimassa koko maassa. https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/tarttuminen-ja-suojautuminen-koronavirus/suositus-kasvomaskien-kaytosta-kansalaisille
 • Vanhempien ei ole suotavaa oleilla jäähallin käytävillä eikä pukutiloissa. Ne luisteluryhmät missä luistelijat tarvitsevat apua esim. luistinten laitossa nimeävät keskuudestaan vuorotellen ns. koppiavustajan. Ja hän auttaa sitten kaikkia luistelijoita pukutiloissa. Ja pienet voivat laittaa luistimet jalkaan jo myös kotona.
 • Seurana pyrimme siihen, ettei luisteluryhmiä sekoitella vaan ryhmät kulkevat mahdollisimman samoina ryhminä koko ajan. Laitamme vkos:ta 41 lähtien pukukoppeihin ryhmälapun, jos jäähallilla on samanaikaisesti useampi seuramme ryhmä.
 • Luistelukoulun ilmoittautumistiski on olosuhteet huomioon ottaen siirretty Energia areenan sisälle(jäähallissa) ja luistelukouluun saavutaan jäähallin pääovista. Ei siis huoltorakennuksen kautta.
 • Ensimmäisen tunnin klo 17.10-18.00 luistelukoululaiset ovat huoltorakennuksen pukutiloissa Samat ryhmät aina samoissa pukutiloissa. Toisen tunnit 18.10-19.00 luistelukoululaiset ovat pääkatsomossa ja ohjaajat hakevat heidät siitä.                    

 MUUT KÄYTTÄJÄT

 • Jäähalleilla liikuttaessa on kunnioitettava myös muiden käyttäjien voimassa olevia ohjeita. Kiekon puolella on tällä hetkellä kaikilla yli 15 v. maskinkäyttövelvoite.

KILPAILUISSA JA KILPAILUMATKOILLA

 • Noudatetaan STTL:n ohjeistusta.      
 • Lisäksi kilpailun järjestävä seura lähettää aina ajankohtaisen korona ohjeistuksen ja pyydämme kilpailijoitamme lukemaan ne tarkasti.
 • SeiTL:n omiin kilpailuihin teemme myös korona ohjeistuksen ja informoimme siitä kilpailijoitamme

Toimintamalli muodostelmaluistelun kisamatkoille:
-     Kannustajien matkustamista toiselle paikkakunnalle tulisi välttää.
-     Linja- autossa matkustaa vain joukkueen luistelijat, valmentajat sekä huoltotiimi, joilla on toimihenkilöpassi
-    Lyhyemmillä kisareissuilla ei suositella mennessä eikä palatessa pysähdyksiä ravintoloihin/huoltoasemille, vaan otetaan omat eväät mukaan.
-    Pidemmillä kisareissuilla esim. pääkaupunkiseutu, mikäli kyetään järjestämään erillinen privaattiruokailu, missä kontakteja ei ulkopuolisiin synny, niin voidaan ruokailu järjestää sellaisessa.
-    Pidetään maskeja koko reissun ajan, pois lukien jäällä olo aika sekä/loppulenkit.
-    Käsidesiä pitää olla mukana myös matkustettaessa.
-    Matkustettaessa omilla kuljetuksilla (esim. henkilöautoilla) noudatetaan em. toimintamallia.
 

Seurana seuraamme aktiivisesti Taitoluisteluliiton, THL:N, Sosiaali- ja Terveysministeriön sekä Suomen Olympiakomitean ohjeistuksia. Ja muutamme ohjeistusta tarpeen mukaan.

https://www.stll.fi/2020/08/13/koronaepidemia-ajankohtaista-tietoa/

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19

https://stm.fi/etusivu

https://www.olympiakomitea.fi/

 

Jäseniltämme toivomme vastuullista otetta Covid-19 viruksen torjuntaan. Vain sillä tavoin pystymme takaamaan, että harjoittelu jatkuu jäähalleissa ja harjoitteluympäristö säilyy turvallisena.