Röllin Sydän 2012

Olipa kerran, kauan sitten, kaksi haltijaa:Valon ja Pimeyden haltija. He taistelivat toisiaan vastaan ukkosella ja salamalla,pimeydellä ja kirkkaudella koko vuosituhansia kestäneen elämänsä ajan. Hieman ennen kuolemaansa haltijat ymmärsivät tämän ikuisuuksia jatkuneen sodan turhuuden.Viimeisillä taikavoimiensa rippeillä he rakensivat Ymmärryksen Sydämen, jonka kantaja voisi palauttaa sovinnon maan päälle. He piilottivat Sydämen monien vaarojen taakse, kauas kaikesta elollisesta. Vuosisatoja metsän väki etsi sitä,kunnes Sydämen olemassaolo unohdettiin ja tieto siitä jäi vain satuihin ja tarinoihin.

 

Röllien mielestä riehuminen,kiusaaminen ja ilkeily on maailman hauskinta puuhaa. Röllien suosituin urheilulaji on possukölkkä. Sammal ryöppyää, oksat katkeilevat ja eläimet pakenevat hädissään. Rölli on kylän possukölkkämestari. Röllin ystävä, Lakeija on aina valmis määräilemään ja kiusaamaan muita. Röllikylän niksinikkari Rupeltaja on taitava vempeleiden väsääjä. Riitasointu taas rakastaa omaa lauluääntään, vaikka laulaakin aivan nuotin vierestä.

 

Eräänä päivänä Rölli tapaa metsässä Milli Menninkäisen. Muut röllit kuitenkin vangitsevat Millin ja Kylän vanhin määrää Millin poltettavaksi roviolla. Milli kertoo, että menninkäisten metsä on vaarassa. Maa muuttuu mustaksi, puut kuolevat ja kaikki kivettyy.Ainoa toivomme on Ymmärryksen Sydän. Milli pyytää apua sydämen etsimisessä rölleiltä.

 

Näin retkikunnan matka alkaa kohti Talven maata. Mitä kaikkea heille voikaan matkalla tapahtua etsiessään maagista Ymmärryksen Sydäntä.Tarinassamme tapaat ainakin Sammakko-prinsessan, vaaleanpunaisen laakson hevoset sekä yksinäisen lumimiehen.

 

Hyppää mukaan röllimobiilin kyytiin ja nauti SeinäjoenTaitoluistelijoiden tarinasta

nimeltä Röllin Sydän.