Yksinluistelun Kilpaluistelijoiden Jäähdyttelyryhmä

Seinäjoen Taitoluistelijoissa on 1 kilpaluistelijoiden jäähdyttelyryhmä, joissa luistelee KA, K1- ja K2-ryhmistä siirtyneitä kilpaluistelijoita.

Tässä ryhmässä kilpailemista ei edellytetä, mutta halutessaan ryhmän luistelijat voivat edelleen kilpailla taitotasolleen sopivassa sarjassa.

JX-ryhmässä luistelevat aktiivista kilpailu-uraansa lopettelemassa olevat 15-vuotta täyttäneet tai sitä vanhemmat aluejuniori- tai kansallisen tason kilpasarjoissa kilpailleet yksinluistelijat. Valmentajan suosituksesta myös 13-14 vuotta täyttäneet kansallisella tai aluetasolla kilpailleet voivat harjoitella JX-ryhmässä. Ryhmään voi siirtyä K2, K1- ja KA-ryhmistä. Ryhmällä on harjoituksia 3 (-4) kertaa viikossa jäällä ja 1 (-2) kertaa oheisissa.

Ryhmässä harjoitellaan monipuolisesti kaikkia taitoluistelun elementtejä. Tavoitteena on säilyttää vauhdikas perusluistelu, hyvä terän ja kaaren käyttö sekä taitoluistelun peruselementit. Perusaskeleiden lisäksi harjoitellaan askeleita yhdistettynä toisiinsa ja eri käsi- ja vartalonliikkeisiin. Liu'uissa harjoitellaan liukuja yhdistettynä toisiinsa eri väliaskelin. Ryhmässä harjoitellaan kaksoishyppyjä sekä hyppy-yhdistelmiä ja -sarjoja. Luistelijat harjoittelevat kaikkia peruspiruettiasentoja, myös jalanvaihdon jälkeen. Harjoitteluun kuuluu myös yhdistelmäpiruetin sekä hyppypiruettien harjoittelu. Esittäminen ja itsensä ilmaisu on yhtenä painopisteenä harjoittelussa.