Harrastekilpailu

Seinäjoen Taitoluistelijoissa on 2 harrastekilparyhmää, joissa luistelee pidempään harrastaneita ei kilpailevia luistelijoita sekä jo pitkään kilparyhmissä luistelleita luistelijoita. 

Näissä ryhmissä kilpailemista ei edellytetä, mutta halutessaan ryhmien luistelijat voivat kilpailla taitotasolleen sopivassa sarjassa.

 

JX-ryhmä

JX-ryhmässä luistelevat kilpailu-uraansa lopettelemassa olevat 15-vuotta täyttäneet tai sitä vanhemmat aluejuniori- tai kansallisen tason kilpasarjoissa kilpailleet yksinluistelijat. Valmentajan suosituksesta myös 13-14 vuotta täyttäneet kansallisella tasolla kilpailleet voivat harjoitella JX-ryhmässä. Ryhmään voi siirtyä (K2-), K1- ja KA-ryhmistä. Ryhmällä on harjoituksia 3-4 kertaa viikossa jäällä ja 1-2 kertaa oheisissa.

Ryhmässä harjoitellaan monipuolisesti kaikkia taitoluistelun elementtejä. Tavoitteena on säilyttää vauhdikas perusluistelu, hyvä terän ja kaaren käyttö sekä taitoluistelun peruselementit. Perusaskeleiden lisäksi harjoitellaan askeleita yhdistettynä toisiinsa ja eri käsi- ja vartalonliikkeisiin. Liu'uissa harjoitellaan liukuja yhdistettynä toisiinsa eri väliaskelin. Ryhmässä harjoitellaan kaksoishyppyjä sekä hyppy-yhdistelmiä ja -sarjoja. Luistelijat harjoittelevat kaikkia peruspiruettiasentoja, myös jalanvaihdon jälkeen. Harjoitteluun kuuluu myös yhdistelmäpiruetin sekä hyppypiruettien harjoittelu. Esittäminen ja itsensä ilmaisu on yhtenä painopisteenä harjoittelussa.

Luistelijat voivat vielä halutessaan kilpailla kutsukilpailuissa.

 

T-ryhmä (Taitajat)

T-ryhmässä luistelee Taitaja-sarjassa kilpailevia luistelijoita sekä myös ei kilpailevia pidemmälle edistyneitä harrastajia. Harjoitukset ovat T-ryhmällä 2 kertaa viikossa jäällä ja kerran viikossa oheisissa.T-ryhmiin voi siirtyä JääTaiturit-ryhmästä, muodostelmaryhmistä sekä muista seuran ryhmistä.

Ryhmässä harjoitellaan monipuolisesti kaikkia taitoluistelun elementtejä. Ryhmässä saa halutessaan oman kilpailuohjelman ja voi osallistua Taitaja-sarjan kilpailuihin.