Antidoping

 

Lajiliittojen laatimat antidopingohjelmat ovat muun muassa edellytyksenä OKM:n valtionavulle ja sen tarkoituksena on helpottaa ja kehittää liittojen tekemää antidopingtyötä. Taitoluisteluliiton Antidopingohjelman tavoitteena on sitouttaa liiton ja sen jäsenseurojen toiminnassa olevat henkilöt, urheilijat ja heidän taustajoukot antidopingtyöhön.

STLL:n Antidoping sivustolle pääset täältä.

Suomen Taitoluisteluliiton Antidoping ohjelman löydät täältä.

Seurojen on tärkeää tutustua ohjelmaan, josta löytyy muun muassa urheilijan, mutta myös seuran vastuut antidopingtyössä.

Seuroissa on tärkeää viedä sanaa eteenpäin puhtaasta urheilusta valmentajille, urheilijoille ja myös urheilijoiden vanhemmille.

Taitoluisteluliiton jäsenseurojen urheilijoita testataan kulloinkin voimassa olevien WADA:n, ISU:n ja SUEK:n säännöstöjen mukaan. Testejä voidaan tehdä yllätystesteinä kilpailuissa tai kilpailuiden ulkopuolella, esimerkiksi leireillä ja tavanomaisissa harjoitusolosuhteissa tai urheilijan kotona. Suomen urheilun eettinen keskus (SUEK) vastaa Suomessa dopingvalvonnasta, dopingtestien tekemisestä ja testattavien urheilijoiden valinnasta.

Lisätietoja löydät Suomen urheilun eettisen keskuksen (SUEK) nettisivuilta: suek.fi

Sekä ISU:n antidoping sivustolta: isu.org