Pojat kehitysryhmissä

Luistelukoulujen poikaryhmistä kannustamme poikia siirtymään rohkeasti Tähdet-, Jalokivet- tai Timantit-ryhmiin. Näitä ryhmiä kutsutaan yhteisnimikkeellä kehitysryhmiksi ja niissä harjoitellaan 2-3 kertaa viikossa. Jääharjoitusten lisäksi aloitetaan oheistreeniä jään ulkopuolella. 

Kehitysryhmien tavoitteena on siirtää luistelija aina kulloistakin taitotasoa vastaavaan ryhmään, jotta luistelijan taidot pääsevät kehittymään parhaalla mahdollisella tavalla. Samalla kehitysryhmissä korostetaan luistelun iloa sekä harjoittelun hauskuutta. Omantasoinen luistelu ja taitojen karttuminen on palkitsevaa!

Kehitysryhmissä tytöt ja pojat harjoittelevat samoissa ryhmissä. Valmentajat huomioivat harjoitteita miettiessään poikien mielenkiinnon kohteita. Usein treeneissä seikkailevat dinosaurukset, Pokemonit, Ryhmä Hau tai jääkoneleikit, jotka innostavat poikaluistelijoita hauskaan harjoitteluun. Musiikeissa pyrimme käyttämään myös monipuolista musiikkia, jotta kaikki löytäisivät tunneilta lempikappaleita. Mielikuvilla pystytään luomaan harjoitteista kaikille sopivia ja innostavia.

Kehitysryhmissä järjestetään 1-2 kertaa kaudessa harjoituskilpailuja, joihin osallistuminen on vapaaehtoista. Kilpailutoimintaan pääsee tutustumaan myös esiintymisten avulla, sillä kilparyhmissä luistelevat pojat ja tytöt käyvät esiintymässä ja vierailemassa kehitysryhmissä.

Kehitysryhmissä luistelevat pojat myös kutsutaan säännöllisesti harjoittelemaan yhdessä seuran kilpailevien poikien kanssa ihan poikien omalla porukalla.

Onko poikasi joukkueurheilija? Kehitysryhmiimme kuuluu myös muodostelmaluistelun kehitysryhmä RiverKids. RiverStarsiin voi hakeutua kehitysryhmäpolun loppuvaiheissa tai joskus myös lajin ulkopuolelta tai suoraan luistelukoulusta, n. 6-10 -vuotiaana. Tämä taitoluistelun joukkuelaji sopii pojille yhtä hyvin kuin tytöillekin!