Pojat taitoluistelussa

Taitoluistelu on haastava ja antoisa laji, joka sopii erinomaisesti pojille! Taitojen karttuminen on kivaa, temppujen oppiminen vielä mahtavampaa. Vielä tällä hetkellä poikia on koko Suomessa lajin parissa selvästi vähemmän kuin tyttöjä, mutta poikien määrä lisääntyy. Seinäjoen Taitoluistelijoissa poikatyötä on tehty pitkään ja tehdään jatkossakin!

SeiTL:ssa poikia luistelee monilla eri tasoilla aina luistelukoulusta kilparyhmiin asti. Luistelukoulussa pojat aloittavat omista poikaryhmistään, Lumiukoista (n. 3-5v) ja Jääkarhuista (n. 5-8v). Luistelukoulusta pojat ovat nopeastikkin taitojen karttuessa tervetulleita jatkamaan kehitysryhmiin (Tähdet, Jalokivet, Timantit, RiverKids) ja myöhemmin myös kilpailemaan yksinluistelun tai muodostelmaluistelun puolella.

Kehitys- ja kilparyhmätasolla pojat luistelevat samoissa ryhmissä tyttöjen kanssa. Kaikille kehitys- ja kilparyhmien pojille järjestetään säännöllisesti myös yhteisiä harjoituksia, joissa pojat saavat treenata "äijäporukalla". Lisäksi tuemme poikien taitoluisteluharrastamista poikien välisillä kummijäillä sekä vierailuilla luistelukoulussa. Lue sivupalkin linkeistä lisää pojista ja toiminnasta eri ryhmissä!

Vamman tai sairauden vuoksi tukea tarvitseville luistelijoille, niin tytöille kuin pojille, on SeiTL:lla tarjolla soveltavan luistelun ryhmä. Ryhmästä voi edetä kilpailemaan soveltavaan Special Olympics -sarjaan, jossa seurallamme on jo ollutkin upeaa poikaedustusta.

Tiesitkö muuten, että luistelukouluamme voi lämpimästi suositella myös kiekkourasta haaveileville luistelijoille? Harjoittelemme monipuolista ja laadukasta teränkäyttöä, josta on hyötyä kaikissa jäälajeissa. Toimintamme on erittäin hyvin suunniteltua ja pitkäjänteistä, ja seurassamme valmentavat kokeneet ammattivalmentajat.

Seinäjoen Taitoluistelijoiden ryhmissä noudatetaan Tähtiseura -periaatteita.

Onko poikasi kiinnostunut taitoluistelusta? 

Hyvä taitoluistelun ensipotku kaikille n. 3-8 -vuotiaille on luistelukoulu. Luistelukoulu on oikea lähtöpiste myös niille, joilla on jo perusluistelutaitoa esim. muiden jäälajien luistelukouluista tai ahkerasta omatoimisesta luistelusta. Taitojen karttuessa valmentajat tarjoavat luistelukoululaisille joskus nopeastikin mahdollisuuksia siirtyä oman tason mukaisiin kehitysryhmiin. Tervetuloa mukaan!

Lisätietoja: Luistelukoulun vastuuvalmentaja Jennika Rislakeus jennika.rislakeus(at)gmail.com

Poikien luistelupolun vahvistaminen SeiTL:ssa:
-Poikien yhteisharjoitukset yli ryhmärajojen
-Monipuoliset, sekä tyttöjä että poikia kiinnostavat valmennustekniikat
-Kilpapojat vierailevat ja esiintyvät luistelukoulun poikaryhmissä
-Poikaluistelijat esiintyvät jääkiekkopeleissä
-Pojat kutsutaan esittelemään seuramme toimintaa tasavertaisesti tyttöjen kanssa.

 

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.
Kevätnäytös 2019 - seuran pojat esiintyivät jäänhakkaajina