Tanja Mikkilä

Heippa,

Olen Keski-Suomesta lähtöisin oleva muodostelmaluisteluvalmentaja. Olen toiselta ammatiltani sairaanhoitaja ja tehnyt myös aikaisemmin sen alan töitä. Perheemme kanssa olemme nyt asuneet muutaman vuoden vuotta Seinäjoella. Luisteluvalmennuksen ulkopuolella arjen vauhdikkuudesta pitääkin huolta 5- vuotias Ninni-tyttönen. Tärkeitä asioita elämässä ovat perhe, ystävät, hyvinvointi ja luistelu. Lasten ja nuorten valmentamisessa palkitsevinta on nähdä lasten ja nuorten iloiset silmät ja naurava suu harjoituksissa sekä ilo taitojen oppimisesta. 

Luistelu-urani on alkanut luistelukoulussa vinoissa markettiluistimissa. Olen suurimman osan luistelu-urastani luistellut muodostelman puolella. Lopetin luistelun Jyväskylässä SM-junioritasolla, jonka jälkeen tuntui luontevalta ja mielenkiintoiselta siirtyä valmennuskuvioihin mukaan. Valmennuksen alkukaudet toimin apuvalmentajana SM -juniorijoukkueessa ja siitä vähitellen sain lisää vastuuta ja omia vastuuryhmiä- ja joukkueita. Olen valmentanut vuodesta 2003 oman opiskelun ja työn ohessa kunnes tulin valituksi 2014 Jyväskylässä muodostelman päävalmentajaksi. Nyt tieni on johtanut siihen, että vastuullani on Seinäjoen muodostelman lajivastuuvalmentajan tehtävät. Vastuujoukkueeni ovat tällä kaudella energinen minorijoukkue RiverDolls ja taitava juniorijoukkue RiverPearls.

Olen käynyt ammattivalmentaja sekä valmennuksen erikoisammattikoulutuksen. Lajivalmennuksen puolella olen käynyt muodostelmaluistelun 2 tason koulutuksen sekä useita täydennyskoulutuksia mm. jäätanssin perusteet, taitovalmennus, psyykkinen valmennus ja koreografiakoulutus. Olen myös osallistunut muodostelmavalmentajien ISU Global Coaches seminaariin Berliinissä 2014 ja ISU valmentajaseminaariin Vierumäellä 2017. i

Minusta muodostelmaluistelussa hienointa on se, että siinä opitaan taitoja niin jäällä kuin jääkenttien ulkopuolellakin luistelua, mutta myös elämää ja tulevaisuutta varten. Joukkueesta muodostuu toinen perhe, jonka kanssa koetaan suuria elämyksiä, opettavia kokemuksia ja hauskoja muistoja.

Seinäjoen Taitoluisteluseuran muodostelmaluistelun valmennuksessa tärkeitä arvoja ovat vuorovaikutus, urheilijoiden ajattelutaitojen kehittäminen, vahvuuksien korostaminen, läsnäolo ja monipuolinen taitojen vahvistaminen. Pidämme myös tärkeänä hyvän yhteistyön vaalimista vanhempien kanssa.  Yhdessä pyrimme sytyttämään liikunnan ja yhdessä tekemisen ilon, joka parhaassa tapauksessa kantaa läpi elämän!

 

Nähdään hallilla,

Tanja