Muodostelmaluistelu

 

MUODOSTELMALUISTELU – taitoluistelun joukkuelaji

Yhdenaikaisuus ja yhtenäisyys kuvaavat muodostelmaluistelua eli taitoluistelun joukkuemuotoa. Muodostelmaluistelussa yksilöistä koostuva joukkue pyrkii mahdollisimman yhtenäisessä kokonaisuudessa yhdistelemään taitoluistelun eri elementtejä.  Näyttävässä ohjelma kokonaisuudessa yhdistellään erilaisia kuvioita, askelia, liukuja, piruetteja sekä nostoja.  Yhtenäisen liikekielen lisäksi, päämääränä on myös katsomoon asti välittyvä luistelun ja esiintymisen ilo.

Muodostelmaluistelu kehittyi Yhdysvalloissa, joista se levisi Suomen 1980-luvulla. Ensimmäinen joukkue perustettiin Helsinkiin, josta tämä taitoluistelun muoto on levinnyt koko Suomeen. Joukkueita löytyy aina Helsingistä Rovaniemelle saakka useista eri sarjoista. Tähän syynä on varmasti se, että Suomi kuuluu lajin huippumaihin. Suomen kärkijoukkueet taistelevat maailmanmestaruuksista vuosittain ja kilpailu on todella kovaa myös kotimaan kilpakentillä. Avain lajin suosioon ja suureen kasvuun löytyy varmasti lajiosaamisesta, jolla muodostelmaluistelua viedään eteenpäin niin kotimaassa kuin maailmallakin.

MUODOSTELMAA SEINÄJOEN TAITOLUISTELIJOISSA - joukkueita kaiken ikäisille

Seinäjoen Taitoluistelijoissa muodostelmaluistelun historia alkoi 2009, kun joukko innokkaita aikuisia aloitti harjoittelun ja Riverettes-aikuisjoukkue perustettiin. Syksyllä 2010 saatiin uusi joukkue, kun seuraan perustettiin myös lasten muodostelmajoukkue. Nykyään RiverDolls joukkue kilpailee tulokkaat-sarjassa. Kaudelle 2013-2014 muodostelmaluistelu perhe kasvoi jälleen kun noviisijoukkue RiverFalls saatiin mukaan ja seuran juniorijoukkue RiverPearls aloitti kilpailemisen. Kaudelle 2015-2016 aloitti maailmassakin ainutlaatuinen kokonaan miehistä koostuva muodostelmaluistelujoukkue RiverBulls! Kaudelle 2017-2018 muodostelmaperhe sai vielä yhden jäsenen kun seniorijoukkue RiverX aloitti toimintansa. Kaikki joukkueet ovat olemassaolonsa aikana oppineet ja kehittyneet lajin saloihin. 

Muodostelmaluistelijoiden harjoittelu koostuu jääharjoituksien lisäksi oheisharjoittelusta, joka pitää sisällään fysiikkaharjoittelua, lajiharjoittelua ja tanssia. Harjoittelun lisäksi unohtumattomia kokemuksia kerätään mukaan leireiltä, kilpailumatkoilta ja erilaisista esiintymisistä. Kaikki joukkueet kilpailevat Stll:n kilpailuissa, sekä kutsukilpailuissa.

Muodostelmaluistelu on joukkuelaji isolla J:llä, jossa kaikki luistelijat puhaltavat yhteen hiileen ja harjoittelevat päämäärätietoisesti yhteisien tavoitteiden eteen. Ilot ja surut jaetaan yhdessä ja laji opettaa jokaiselle harrastajalleen arvokkaita taitoja elämän varrelle.

Lisätietoa joukkueista ja muodostelmaluistelun kehitysryhmistä löydät klikkaamalla ryhmän nimeä.

MUKAAN MUODOSTELMAAN?

Kaikkiin joukkueisiin haetaan uusia luistelijoita. Erityisesti keväällä kilpailukauden jälkeen on hyvä aika hakea mukaan joukkueisiin. Kaikissa joukkueissa voi olla myös ei ikärajoja täyttäviä luistelijoita!

Lisätietoja saat muodostelmaluistelun lajivastuuvalmentajalta Tanja Mikkilältä s-posti: tanja.mikkila(at)outlook.com

Lisätietoja muodostelmaluistelusta:

http://www.stll.fi/luistelijalle/lajit/muodostelmaluistelu/