Tähdet ja Jalokivet

Luistelukoulusta kannattaa rohkeasti lähteä tutustumaan seuraavan taitotason ryhmiin. Kysy rohkeasti lisää ryhmissä etenemisestä oman ryhmäsi valmentajalta. Taitoluistelussa taidot edistyvät parhaiten kun harjoitusmäärää kasvatetaan pikkuhiljaa jo pienestä pitäen. 

 

TÄHDET

2018- ja myöhemmin syntyneet

Luistelukoulusta kannattaa siirtyä Tähdet ryhmään, kun taidot ovat siinä vaiheessa, että oma ohjaaja suosittelee ryhmään siirtymistä. 

Tähtiryhmä on suunnattu 2018 ja sitä nuoremmille luistelukoulusta tulleille luistelijoille.

Tähtiryhmä harjoittelee jäällä 2krt/viikossa.

Tähtiryhmässä harjoittelu on luistelukoulun omaista leikien tapahtuvaa harjoittelua. Kun harjoituksia on useampi viikossa, niin taidot karttuvat nopeammin ja tämä edesauttaa haastavavampien asioiden harjoittelua.  Jos lapsenne on innostunut harrastuksesta, niin suosittelemme ryhmää. 

Tähdet ryhmässä on käytössä kuukausilaskutus ja KK-maksun hinta muodostuu ko. kuukauden toteutuneen harjoitusmäärän mukaan. Normaalikuukautena (ei lomia) harjoitusmaksun suuruus on n. 46e/kk. Loma-ajat (esim. syys- ja hiihtoloma sekä joulun aika) pienentävät KK-maksua.

JALOKIVET

2017 syntyneet ja sitä vanhemmat

Luistelukoulusta tai Tähtiryhmästä kannattaa siirtyä Jalokivet ryhmään, kun taidot ovat siinä vaiheessa, että oma valmentaja suosittelee ryhmään siirtymistä. Harjoittelu on hauskaa ja ryhmään on helppo siirtyä esimerkiksi 1/2 vuoden luistelukoulussa harjoittelun jälkeen.

Ryhmä on suunnattu pääasiassa 2017 syntyneille ja sekä 2016 syntyneille luistelijoille.

Jalokiviryhmä harjoittelee jäällä 2krt/viikossa jäällä sekä ryhmällä on jumppa 1krt/vko toisen jääharjoituksen jälkeen.

Jumpassa välineinä ovat hyppynaru sekä piruettilusikka ja sisäliikunta vaatteet. Jumppassa ja jäällä harjoitellaan leikinvarjolla monipuolisia laji ja perusliikuntataitoja.  

Jalokivet ryhmässä on käytössä kuukausilaskutus ja KK-maksun hinta muodostuu ko. kuukauden toteutuneen harjoitusmäärän mukaan. Normaalikuukautena (ei lomia) harjoitusmaksun suuruus on n. 66€/kuukausi. Loma-ajat (esim. syys- ja hiihtoloma sekä joulun aika) pienentävät KK-maksua.

Ryhmät harjoittelevat 2022-2023 kaudella: 

Tähtien harjoituspäivät ovat maanantai ja lauantai.

Tähtiryhmä harjoittelee maanantaisin ja lauantaisin. Tähtien syyskausi kestää syyskuusta joulukuuhun ja kevätkausi tammikuusta huhtikuuhun.

Jalokivien harjoituspäivät ovat keskiviikko ja lauantai. Jalokivien syyskausi kestää syyskuusta joulukuuhun ja kevätkausi tammikuusta huhtikuuhun.

Jäät ja valmennus sekä seuran luistelupassi ja STLL:n vakuutus kuuluuvat maksujen hintoihin. Ryhmissä suositellaan kypärän käyttöä. Lisätietoa ryhmästä tai maksuista voit kysyä jennika.rislakeus(a)gmail.com.

Ryhmissä edetetään Suomen Taitoluisteluliiton Tähtimerkkien mukaisesti. Ryhmissä harjoitellaan leikin varjolla. Ryhmät antavat mahdollisuuden siirtyä niin yksinluistelun kuin muodostelmaluistelun kehitysryhmiin jatkossa. 

Ryhmistä vastaavat seuramme koulutetut ammattivalmentajat.

Tähän toimintaan olemme saaneet opetus- ja kulttuuriministeriön jakamaa seuratukea.

 

VÄLINEISTÄ TIETOA Suomen taitoluisteluliiton sivulta

Taitoluistelijan varusteet

Hyvä luistinkenkä

tukee jalan asentoa, tukee luisteluasentoa ja on sopiva kooltaan. Luistimen materiaalin tulisi olla vuorellista, tukevaa nahkaa. Luistimiin ei kannata ostaa kasvuvaraa, käyttösukan lisäksi kenkään saa mahtua ohut puuvillasukka. Aloittelevan luistelijan kannattaa ostaa hyvät taitoluistimet joko käytettyinä tai uusina. Pieneksi jääneet luistimet voi myydä edelleen lähes ostohintaan.

Hyvä luistinterä on

laadukas taitoluistinterä joka tukee lasta oppimisessa ja kehittymisessä. Siinä on kärkipiikit ja ns. urateroitus. Kärkipiikkejä tarvitaan esimerkiksi tietyissä hypyissä, pirueteissa ja askeleissa. Oikeanlainen terä mahdollistaa myös kaariluistelun ja helpottaa kääntymistä, jolloin luistelun oppimisesta tulee mielekkäämpää.

Hyvä luistelijan asuste on

Liikkumaväljä, joustava ja lämmin. Jää on aina viileä elementti, joten pipo ja lämpimät hansikkaat ovat tarpeen. Kypärän käyttö on suositeltavaa etenkin pienillä lapsilla ja aloittelijoilla.

Luistimien sitominen

Luistinkenkä on nyöritetty oikein silloin, kun nyöritys on varpaiden kohdalta suhteellisen löysä, nilkan kohdalta tiukka (solmu tai kaksoisnyöritys alimmissa hakasissa estää löystymisen) ja varren yläosan kohdalta sen verran väljä, että varren suusta mahtuu sormi kengän ja jalan väliin.

Liian pitkät nauhat on syytä lyhentää sopiviksi. Jään tasolla roikkuvat luistimen nauhat aiheuttavat helposti turhia vaaratilanteita.

Luistimien huolto

Luistimien terien tulee olla terävät. Tylsillä terillä ote lipsuu ja uusien taitojen opettelu hidastuu. Terien kuntoa tuleekin aika ajoin tarkkailla ja tarvittaessa teroittaa. Aloittelevan taitoluistelijan tulisi teroittaa luistimet ainakin kaksi kertaa kauden aikana. Luistimet on AINA teroitettava asiantuntijalla.

Muoviset teräsuojat ovat välttämättömät kuljettaessa jään ulkopuolella.

Lisätietoa varusteista saat paikkakuntasi taitoluistinliikkeestä tai omalta valmentajaltasi

Lisätietoa jennika.rislakeus(a)gmail.com ja petra.ranta-aho(a)hotmail.com 

Jalokivet ja Tähdet kaudella 2022-2023