Tähdet ja Jalokivet

Luistelukoulusta kannattaa rohkeasti lähteä tutustumaan seuraavan taitotason ryhmiin. Kysy rohkeasti lisää ryhmissä etenemisestä oman ryhmäsi valmentajalta. Taitoluistelussa taidot edistyvät parhaiten kun harjoitusmäärää kasvatetaan pikkuhiljaa jo pienestä pitäen. 

 

TÄHDET

2015- ja myöhemmin syntyneet

Luistelukoulusta kannatta siirtyä Tähdet ryhmään, kun taidot ovat siinä vaiheessa, että oma ohjaaja suosittelee ryhmään siirtymistä. 

Tähtiryhmä on suunnattu 2015 ja sitä nuoremmille luistelukoulusta tulleille luistelijoille.

Tähtiryhmä harjoittelee jäällä 2krt/viikossa.

Tähtiryhmässä harjoittelu on luistelukoulun omaista leikien tapahtuvaa harjoittelua. Kun harjoituksia on useampi viikossa, niin taidot karttuvat nopeammin ja tämä edesauttaa haastavavampien asioiden harjoittelua.  Jos lapsenne on innostunut harrastuksesta, niin suosittelemme ryhmää. 

JALOKIVET

2014 syntyneet ja sitä vanhemmat

Luistelukoulusta tai tähtiryhmästä kannattaa siirtyä Jalokivet ryhmään, kun taidot ovat siinä vaiheessa, että oma valmentaja suosittelee ryhmään siirtymistä. Harjoittelu on hauskaa ja ryhmään on helppo siirtyä esimerkiksi 1/2 vuoden luistelukoulussa harjoittelun jälkeen.

Ryhmä on suunnattu pääasiassa 2014 syntyneille ja sekä 2013 syntyneille luistelijoille.

Jalokiviryhmä harjoittelee jäällä 2krt/viikossa jäällä sekä ryhmällä on jumppa 1krt/vko toisen jääharjoituksen jälkeen.

Jumpassa välineinä ovat hyppynaru sekä piruettilusikka ja sisäliikunta vaatteet. Jumppassa ja jäällä harjoitellaan leikinvarjolla monipuolisia laji ja perusliikuntataioja.  

 

Ryhmät harjoitelevat 2019-2020 kaudella: 

Jalokivien harjoituspäivät ovat keskiviikko ja lauantai.

Tähtien harjoituspäivät ovat maanantai ja lauantai.

Jalokien kevätkausi päättyy toukuun alussa ja syyskausi alkaa syyskuun alusta. Jalokiviin otetaan mukaan uusia luistelijoita nyt kevätkaudeksi, joten ilmoittaudu mukaan! Ryhmä aloittaa toiminnan tammikuun alusta.

Tähtiryhmä harjoittelee maanantaisin ja lauantaisin. Tähtien kevätkausi päättyy toukokuun alussa. Uusia ryhmäläisiä otetaan mukaan loppukaudeksi, joten ilmoittaudu mukaan! Kesätauon jälkeen harjoitukset ryhmällä alkavat jälleen syyskuun alusta.

Ryhmissä on kuukausimaksu. Jäät ja valmennus sekä seuran luistelupassi ja vakuutus kuuluuvat maksuun. Ryhmissä suositellaan kypärän käyttöä. Lisätietoa ryhmästä tai maksuista voit kysyä jennika.rislaukeus(a)gmail.com.

Ryhmissä edetetään Suomen taitoluisteluliiton tähtimerkkien mukaisesti. Ryhmässä harjoitellaan leikinvarjolla. Ryhmä antaa mahdollisuuden siirtyä niin yksinluistelun kuin muodostelmaluistelun kehitysryhmiin jatkossa. 

Ryhmistä vastaavat seuramme ammattivalmentajat ja opettavat koulutetut valmentajat.

 

VÄLINEISTÄ TIETOA Suomen taitoluisteluliiton sivulta

Taitoluistelijan varusteet

Hyvä luistinkenkä

tukee jalan asentoa, tukee luisteluasentoa ja on sopiva kooltaan. Luistimen materiaalin tulisi olla vuorellista, tukevaa nahkaa. Luistimiin ei kannata ostaa kasvuvaraa, käyttösukan lisäksi kenkään saa mahtua ohut puuvillasukka. Aloittelevan luistelijan kannattaa ostaa hyvät taitoluistimet joko käytettyinä tai uusina. Pieneksi jääneet luistimet voi myydä edelleen lähes ostohintaan.

Hyvä luistinterä on

laadukas taitoluistinterä joka tukee lasta oppimisessa ja kehittymisessä. Siinä on kärkipiikit ja ns. urateroitus. Kärkipiikkejä tarvitaan esimerkiksi tietyissä hypyissä, pirueteissa ja askeleissa. Oikeanlainen terä mahdollistaa myös kaariluistelun ja helpottaa kääntymistä, jolloin luistelun oppimisesta tulee mielekkäämpää.

Hyvä luistelijan asuste on

Liikkumaväljä, joustava ja lämmin. Jää on aina viileä elementti, joten pipo ja lämpimät hansikkaat ovat tarpeen. Kypärän käyttö on suositeltavaa etenkin pienillä lapsilla ja aloittelijoilla.

Luistimien sitominen

Luistinkenkä on nyöritetty oikein silloin, kun nyöritys on varpaiden kohdalta suhteellisen löysä, nilkan kohdalta tiukka (solmu tai kaksoisnyöritys alimmissa hakasissa estää löystymisen) ja varren yläosan kohdalta sen verran väljä, että varren suusta mahtuu sormi kengän ja jalan väliin.

Liian pitkät nauhat on syytä lyhentää sopiviksi. Jään tasolla roikkuvat luistimen nauhat aiheuttavat helposti turhia vaaratilanteita.

Luistimien huolto

Luistimien terien tulee olla terävät. Tylsillä terillä ote lipsuu ja uusien taitojen opettelu hidastuu. Terien kuntoa tuleekin aika ajoin tarkkailla ja tarvittaessa teroittaa. Aloittelevan taitoluistelijan tulisi teroittaa luistimet ainakin kaksi kertaa kauden aikana. Luistimet on AINA teroitettava asiantuntijalla.

Muoviset teräsuojat ovat välttämättömät kuljettaessa jään ulkopuolella.

Lisätietoa varusteista saat paikkakuntasi taitoluistinliikkeestä tai omalta valmentajaltasi

Lisätietoa jennika.rislaukeus(a)gmail.com ja petra.ranta-aho(a)hotmail.com 

TÄHTI-ryhmä kaudella 2019-2020
JALOKIVET-ryhmä kaudella 2019-2020