Ilmaisutaitoyhteistyön tiedotustilaisuuden kooste

25.11.2011

Seinäjoen Taitoluistelijoiden oheisharjoitusten monipuolistaminen jatkuu, seura tarjoaa kilpaluistelijoille avaimia esittämisen ja tulkinnan kehittämiseen. Taitoluistelu kilpailutoiminnaltaan on suurelta osin esiintymislaji, ei riitä, että on vain teknisesti lahjakas. Kilpaohjelmissa arvostellaan yhä enemmän ja painokkaammin esittämistä ja siihen kuuluvia osa-alueita: tähtiarvioinnissa 2/6 arvosteltavasta osasta liittyy esittämiseen ja ISU-arvioinnissa jopa 3/5 arvosteltavasta osa-alueesta liittyy esittämiseen.

 

Ilmaisutaitoyhteistyöllä haemme enemmän persoonallisuutta eläytymiseen ja esittämiseen.

Yhteistyön tavoitteena olisi löytää

·         luistelijan rohkeus esittää valittua musiikkia ja teemaa käsiliikkein, päänliikkein, vartalon liikkein, myös kasvojen liikkein, SIIS KOKO KROPALLA ILMENNETTYNÄ

 

·         luistelijan ominaista elekieltä vastaava musiikin tyyli ja teema, antamalla erilaisia virikkeitä

 

·         enemmän myös ajatuksen ja mielikuvan tasolla verraten kilpaohjelmaa näytelmää, joka alkaa kun musiikki alkaa ja päättyy ohjelman loppuessa. Lisäten enemmän tarinaa haluttuun teemaan, jotta koreografiaa voidaan ilmaista enemmän tunnetasolla ja mielikuvien kautta.

 

·         ja sen tarinan välittymistä tuomareille ja katsojille, ettei luistella vain omassa maailmassa!

 

Viime keväänä teimme kevätnäytöksen tiimoilta yhteistyötä näyttelijä/ohjaaja Eija‐Irmeli Lahden kanssa ja tällä kaudella jatkamme yhteistyötä. Yhteistyömuotoina ovat ryhmäkohtaiset tapaamiset sekä jäällä että myös oheisissa. Vuoden vaihteesta alkaen laajennamme yhteistyötä henkilökohtaisien kilpaohjelmien koreografiaan ja tulkintaan liittyen, aloittaen yhteistyölaajennuksen K1‐ryhmien luistelijoista.

 

Tiedotustilaisuudessa Eija-Irmeli Lahti kertoi, että esiintyminen on samanlaista, on sen elementti mikä tahansa (näyttämö, jää, yms). Tärkein asia on löytää syy siihen, miksi luistelee/esiintyy. Esiintymseen pitäisi aina liittyä suuri innostus tekemiseen, jotta se myös välittyisi katsojille/tuomareille. Rohkeus on yksi suuri osatekijä esiintymisessä. Esiintyessä ei saisi kääntyä sisäänpäin ja esittää vain itselleen, täytyisi löytää sisäinen rohkeus ja loistaa kuin aurinko!

Tiedotustilaisuus päätettiin todella hyvillä mielin. Tunnelma oli hyvin positiivinen ja tästä on hyvä lähteä käynnistämään yhteistyötämme!

****************************************************************

Ryhmäkohtaiset tapaamiset jäällä:

N1+N2 torstaina 1.12 15.00–15.45 vanha jäähalli. HUOM! ei ole normaalisti N2 harjoituskerta, mutta kaikki N1 ja N2 luistelijat paikalle, jotka pääsevät!

T1+T2 perjantaina 2.12 16.00–16.45 vanha halli (omalla tunnilla)

A1 keskiviikkona 7.12 16.00–17.00 vanha halli (omalla tunnilla)

K1 tiistaina 13.12 15.30–16.30 vanha halli (omalla tunnilla)